Hamile Kalma Hesaplama

Hamilelik süresini hesaplama esnasında kullanılan birtakım bilgiler vardır. Bu bilgiler baz alınarak işlem yapıldığında doğru hesaplama sonucu ile karşılaşılır. Profesyonel bir hesap için kadın doğum uzmanı ile de iletişime geçilebilir. Hamile kalma zamanını hesaplamak için yumurtlama dönemini baz almak gerekir. Yumurtlama dönemine ulaşırken ise regl tarihi üzerinden işlem yapılır. Yapılan işlemin sonucunda ise gebelik hesabı yapılması mümkündür. Hamile kalma hesabı yapılırken adet dönemlerinin sürdüğü ortalama gün sayısı ve adet kanamasının başladığı son tarih baz alınır.

Yumurtlama Hesabı Nasıl Yapılır?

Ovülasyon hesabı yapmak için kullanılan yöntemler vardır. Bu yöntemler arasından en sık kullanılan metot geriye doğru sayma yöntemidir. Son adet tarihinin ilk günü baz alınır ve 14 gün geriye doğru sayma işlemi yapılır. Bu süreç yumurtlama günlerinin hesaplanmasını sağlar. Gebe kalmak isteyen 1 kadın yaptığı hesaplama doğrultusunda ortaya çıkan günü baz alarak cinsel ilişkiye girebilir. Cinsel ilişki esnasında korunma yöntemi kullanılmaması gerekir. Ancak gebe kalınmak istenilmediği takdirde korunmaya devam edilmelidir.

Hamile Kalma Hesabında Kullanılan Bilgiler Nelerdir?

Hamile kalma süresi hesap bilgileri iki bilgiden oluşur. Hesaplama esnasında bazı ön bilgiler adet dönemi ile ilişkilidir. Hamile kalma hesabında kullanılan bilgiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaşanan son adetin ilk günü.
  • Her ay adet döngüsünün kaç gün sürdüğü

Gebelik hesabı yaparken bu bilgilerin girilmesi gerekir. Ancak bu bilgiler net olarak bilinmediği takdirde ortalama yanıt verilebilir. Örneğin adet döngüsü 28 günden oluşuyor ise 28 günün tercih edilmesi ancak döngü tam olarak 28 değil ve aylara göre değişiyor ise bu durumda ortalama bir yanıt verilmesi önerilir.

Yumurtlama Belirtilerine Göre Hamile Kalma Hesabı Nasıl Yapılır?

Yumurtlama belirtileri baz alınarak hamile kalma hesabı yapılabilir. Hamile kalma hesabı yapılırken baz alınması gereken yumurtlama belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Vücut ısısının yükselmesi.
  • Şişkinliğin artması.
  • Iştah artışı ya da iştah kapanması.
  • Cinsel isteğin yükselmesi.
  • Göğüslerde hassasiyet oluşması.
  • Karın ve kasık bölgesinde ağrıların ve krampların ortaya çıkması.

Gebelik hesabı için kullanılabilecek yumurtlama belirtileri olarak kabul edilmiştir.

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir