31 Haftalık Gebelik ve Bebek Gelişimi
31. Haftasında Hamilelik sürecinin bebeğinizin fiziksel gelişimi, geçtiğimiz haftalara göre yavaştır.Beyni hızla gelişimine devam eder, sinir gelişimi hızlanır.
Akciğerleri ve sindirim sistemi tamamen gelişimini tamamlamak üzeredir. Bebeğiniz bu hafta itibariyle tombul yanaklara sahip ve hızlı kilo almaya devam eder.
Bebeğiniz bazı geceler sizi uyutmaz. Gelişimine devam eden eller, bacaklar hareketlidir ve tekme atabilir. Bebeğinizin işitme duyusu gelişmektedir. Bebeğinize müzik dinletmenin tam zamanı. Karın içerisinde sıkıldığını düşündüğünüz bebeğiniz son derece rahattır. Bebeğinize bol bol sevgi verin.
- Haftada Bebeğin Büyüklüğü
Hamilelik döneminin 31. Haftasında bebeğinizin uzunluğu yaklaşık 41 cm boyu civarında ve bu haftada bebeğinizin kilosu 1500 gram civarındadır.
Gebeliğin 31. Haftası Annelerdeki Değişiklikler
Hamilelik süresi boyunca toplam almanız gereken kilo yaklaşık 12 kg civarı olmalıdır. Fakat bu durum her anne adayın da farklı olabilir. Rahminizin büyümesi nedeniyle sindirim, dolaşım ve solunum sisteminiz daha fazla çalışmaktadır. Bu nedenle kısa süreli ve düzensiz kasılmalar görülebilir.ç Yalancı doğum sancıları, bu dönemde görülebilir. Pembemsi akıntı, kanlı olması ve ağrıların yükselmesi gibi durumlar ortaya çıkarsa mutlaka vakit kaybetmeden doktorunuza gitmelisiniz.
Bu dönemde karın ve kalça bölgelerinde çatlaklar da artış görülebilir. Doktorunuza danışarak nemlendirici krem yazmanızı isteyebilirsiniz. Çatlakların yanı sıra kaşıntılarda görülmektedir.
Bu dönemde kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Bu nedenle kendinizi yormamaya özen gösterin ve bol bol dinlenmelisiniz.Büyüyen karın nedeniyle denge kaybı yaşanabilir, ani hareketlerden uzak durmalısınız.
31 Haftalık Hamilelikte Dikkat Edilecekler
Bu haftalarda vücudunuzun demir ihtiyacı artar. Birçok tükettiğiniz yiyeceklerden B vitamini alabilirsiniz. Fakat gıdalardan alınan demiri depolamanız için C vitamini tüketmeye özen gösteriniz. Kırmızı et, kuru meyve, taze sıkılmış meyve suları, baklagiller ve yeşil yapraklı bitkiler demir açısından oldukça zengindir.
Erken Doğum Olabilir mi
Erken doğum, hamilelik sürecinin 24 ile 37 hafta aralığında doğumun gerçekleşmesi durumudur. Rahminizin tıbbi gereksinimler dışında su gelmesi ve rahminizin sebepsiz açılması erken doğma işaretidir.Bu haftalar arası çok önemlidir. Plasenta sorunları, rahmin boyu yetmezliği ve genital enfeksiyon erken doğum sebebi olabilir. Vajinal akıntıda değişiklikler ve çoğalması, adet ağrısına benzeyen sancılar, bel bölgesinde daha önce hissetmediğiniz türde ağrılar ve pelvik bölgede basınç erken doğum belirtileridir. Belirtilerin bir yada birkaçı görülürse mutlaka doktorunuza gitmelisiniz.
25-40 haftalık hamilelikte beta hcg değeri düzeyinde kaç olmalıdır?
Gebelik döneminde kanda bakılan ilk hormon “Beta HCG” testidir. 25-40 haftalık gebelik “Beta HCG” değeri 3640 – 117,000 mIU / ml arasındadır.
31 haftalık hamilelik ultrason görüntüleri
Hamilelik döneminin 30. Haftasında bebeğinizin uzunluğu yaklaşık 41 cm, kilosu da 1500 gram civarındadır. Ultrason cihazında bebeğinizi tombul yanaklarını görebilir ve hareketlerini izleyebilirsiniz.
Keşfetmeye Devam Edin