Test Yapmadan Hamile Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Gönderi paylaş:

Test yapmadan hamile olduğunu anlamak Cinsel ilişkiden sonra test yapmadan hamile olduğunu nasıl anlarsın sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Test yapmadan hamile olduğumu nasıl anlarım sorusu tarafımıza çokça yöneltilmektedir. Hamile olup olmadığını anlamanın bir çok yolu vardır.

Ancak burda zamanlamanın önemi ortaya çıkmaktadır. gelin duruma biraz daha açıklık getirelim.

Test yapmadan hamile olduğunu nasıl anlarsın sorusuna geçmeden önce hamileliğin nasıl oluştuğunu ve nasıl anlaşıldığını kısaca açıklayalım.

Hamileliğin anlaşılmasını sağlayan hamilelik belirtilerinin ilerleyen zamanda görüldüğünü de unutmayalım.

Hamilelik erkekten gelen spermlerin kadın rahminde yer alan yumurtaları döllemesiyle başlar. Döllemeden sonra ortaya çıkan embriyo anne rahmine yerleşir.

İşte bu yerleşme aynı zamanda hamileliğin de başlangıcıdır. Bunu anlayabilmenin bir çok yolu vardır ancak bizim için önemli olan hamileliğin en erken nasıl anlaşılabileceğidir.

Yoksa 4. ayda zaten karnı şişmeye başlayınca hamile olup olmadığını anlamanın çok bir anlamı yoktur.

Evet hamileliği anlayabilmenin en erken yolu yerleşme kanaması yani üstüne görmedir. Yerleşme kanaması bir sonraki adet gününüzden 5-10 gün öncesine tekabül eder ve hafif pembemsi yada kahverengi lekelenmeler kanamalar şeklinde kendini gösterir.

Yerleşme kanaması asla kırmızı değildir. Bu konuyla ilgili Yerleşme (implantasyon) Kanaması Görüntüleri  yazımızı mutlaka okumanızı öneririz.

Yerleşme kanaması test yapmadan hamile olduğunu nasıl anlarsın sorusunun ilk ve en erken cevabıdır. Ancak unutulmamalıdır ki herkes yerleşme kanaması görmeyebilir. Peki daha sonrasında ne yaparak hamile olduğumuz anlaşılabilir.

Yerleşme kanamasından sonra ilk bakacağımız husus tabiki adet gününün gelmesini beklemektir. Eğer ki düzenli adet görüyorsanız ve adet gününüz 1 gün dahi geçmişse hamile olma olasılığınız oldukça yüksektir.

Demekki test yapmadan hamile olduğumuzu anlamanın en erken yollarından birincisi yerleşme kanaması ikincisi ise adet gününün geçmesidir. Ancak bunların kesin olmadığı bilinmelidir. Peki bunun dışında nelere bakarız.

Normal şartlarda yerleşme kanaması, adet gününün geçmesiyle beraber eczaneden alınacak gebelik testiyle hamilelik kesinleştirilebilir.

Yerleşme kanaması ve adet gününün geçmesi hamileliği kesinleştirmez. Burada normalde gebelik testiye hamilelik kesinleştiriliyor ancak biz test yapmadan hamile olduğunu nasıl anlarsın sorusuna cevap aradığımızdan testi devre dışı bırakmayı tercih ediyoruz.

Bundan sonraki kısımda yapılacak olan yani adet gününüz geçmesi nedeniyle gebelik testi alıp yapmak yerine eski yöntemlerle hamile olup olmadığınızı kesinleştirmeye çalışacaksınız.

Bu konuyla ilgili daha detaylı bir yazı yazmıştık onu sizlerle paylaşalım. Evde Kocakarı Yöntemiyle Yapılabilecek Gebelik Testleri Listesi  bu yazımızı dikkatle okuyabilirsiniz.

Bir başka yöntemde Parmakla Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?  yazımızı da okuyarak bilgi alabilirsiniz.

Burası önemli;

Yukarıdaki yazılarımızı okuyarak az çok konu hakkında bilgi sahibi olduk ve hamile olup olmadığımızı az çok anlayabilir duruma geldik.

Burada unutulmaması gereken en önemli husus yerleşme kanaması olsun, adet gününün geçmesi olsun, parmakla hamilelik testi olsun, evde yapılacak hamilelik testleri olsun eğer hamile olduğunuzu gösteriyorsa büyük ihtimal hamilesinizdir.

Ancak bunlar hamile olduğunuzu göstermemesi hamile olmadığınız anlamı taşımaz. Bunun için yapılması gereken mutlaka bu testlerin tekrarlanmasıdır.

Yani aman parmakla hamilelik testi yaptım hamile değilim deyip içiniz rahatlamasın. (Burada hamile kalmak istemeyen kadınlar için yazılmış bir durumdur.)

Her ne olursa olsun en kesin ve doğru bilimsel yol ise şudur. Hamile olduğunuzu düşünüyorsanız kesin sonuç için gebelik ve kan testi yaptırmanız şarttır.

Hamilelik düşünülmüyorsa yasal süreden önce bu testleri yaptırıp hareket etmeniz en doğrusu olacaktır.

Unutmayın sağlık herkes için çok önemli bu nedenle ne olursa olsun hekiminize başvurmanızı şiddetle öneriyoruz. Emin olun hekiminiz sizler için en doğru kararı verecektir. Sağlıcakla Kalın.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir