Spermin Yumurtaya Girdiğini Nasıl Anlarız?

Gönderi paylaş:

Spermin yumurtaya girdiğiniz nasıl anlarız? sorusunun bir başka yüzü de acaba Döllenme nasıl hissedilir? sorusudur. Döllenme nasıl hissedilir? sorusuna detaylı bir cevap yazmıştık.

Burada spermin yumurtaya girdiğini nasıl anlarız sorusuna cevap vermeye çalışacağız? Çok karmaşık gibi dursa da açıklayınca bu sorunun cevabının çok basit olduğunu göreceksiniz.

Kafamızı karıştırmadan döllenmenin nasıl oluştuğunu yani spermin yumurtaya nasıl girdiğini kısaca anlatalım.

Cinsel birleşme yaşandıktan sonra kadın rahmine dökülen spermler milyonlarcadır. Anne rahmine dökülen spermler anne rahminde 72 saat canlı kalabilir ve hamilelik oluşturabilirler.

Kadın rahmine dökülen spermler hızlı bir şekilde kadın yumurtalarına doğru hareket ederek yumurtayı döllemeye çalışırlar. Hamilelik için bu spermlerden sadece bir tanesinin yumurtanın içine girmesi yeterlidir.

Alttaki videoda döllenmenin nasıl olduğunu görmekteyiz. Bu videoların canlandırma olduğunu ve oldukça büyültülmüş olduğunu unutmayalım. Aslında gözle görülebilen bir olay değildir bu durum.

Döllenme nasıl hissedilir?

Alttaki video da da yerleşme kanamasının nasıl olduğunu görmekteyiz. Yani döllenme artık tamamlanmış ve hamilelik oluşmuştur.

Şimdi bütün süreci az çok öğrendiğimize göre sorumuzun cevabını da rahatlıkla verebiliriz.

Hamileliğin oluşması için yukarıdaki tüm sürecin tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu süreçte gördüğünüz üzere çok çok küçük boyutlarda gerçekleşen bu olayda spermin yumurtaya girdiğini hissetmemiz mümkün olmamaktadır. 

Spermin yumurtaya girdiği nasıl anlaşılır?

Hamilelikten şüphelendiğinizde her zaman bilimsel bir kaç husus dışında bir çıkar yol olmadığını bilin. Yani kafanızı karıştıran şeylerden internette okuduklarınızdan uzaklaşın.

Hamileliğin ilk ve en temel belirtisi yerleşme kanamasıdır. Sonrasında ise adet gününüzün gecikmesidir. Adet gününüz gecikmesiyle birlikte yapacağınız ilk gebelik testi hamile olup olmadığınızı öğrenmenin en kesin yoludur.

Gebelik testlerinin negatif çıkmasına güvenmemenizi öneririm. Güçlü ihtimal hamile olduğunuzu düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka adet gününüzün geçmesinden itibaren gün aşırı hamilelik testi yapmalısınız.

Hamilelik testleri pozitif çıktıklarında doğru ve kesin sonucu verirken negatif çıkması hamile olmadığınız anlamı taşımaz bunu sakın unutmayın.

Kısaca döllenmenin hissedilip hissedilmediğini yada spermin yumurtaya girdiğini nasıl anlarız gibi soruları bir kenara bırakmalısınız.

Bu sorular bilimsel ve çözüm odaklı sorular değildir. Biliyorum kafanız gerek sürtünme yoluyla cinsel ilişki olsun, gerek normal olsun bu tür durumlarda hamilelik korkusu yaşıyorsunuz. Bu tür durumlarda bakacağınız hususları sizlere yazdım.

Yerleşme kanaması hamileliğin ilk belirtisi olsa da kesinlik göstermez. Bu nedenle yukarda yazdıklarımı dikkate almalısınız.

Bu konuyla alakalı şu yazılarımızı da okumalısınız.

Döllenme Nasıl Hissedilir?

Yerleşme Kanaması Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Yerleşme Kanaması Nasıl Olur?

Yerleşme (implantasyon) Kanaması Görüntüleri

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir