Sivilce Hamilelik Belirtisi Midir?

Gönderi paylaş:

Sivilce hamilelik belirtisi mi? yada değil mi? sizler için derin bir araştırma yaptık. Çeşitli yerlerinde sivilce çıkan kadınlar sivilce hamilelik belirtisi mi diye endişeleniyorlar.

Peki gerçekten sivilce gebelik belirtisi mi? gelin bir bakalım. Günümüz dünyası gerçekten de çok karmaşık ve insan bir çok durumla karşı karşıya kalabiliyor.

Başımıza gelenler kimileri için mutluluk kimileri içinse hüzün kaynağı. Hamilelikte bunlardan bir tanesi. Peki gerçekten sivilceler hamilelik belirtisi midir? Duruma biraz açıklık getirelim.

Sivilce hamilelik belirtisi mi? diye düşünürken gençlik yıllarımız aklımıza gelir. Bunun nedeni de bildiğiniz gibi tabi ki hormonlar.

Yani sivilcelerin temelinde her zaman kadın vücudundaki hormonlar yer almıştır. Çeşitli hormonal dengesizlikler artmalar yada azalmalar sivilceye neden olabilir.

Hamilelikte de hormonal dengesizlikler görülebilmektedir. Ancak duruma biraz daha açıklık getirelim. Öncelikle bilinmesi gereken en önemli husus hamileliğin ilk ayında yüzde yada genital bölgelerde görülecek olan sivilcelerin hormonal dengesizliklerin hamileliğe bağlı olamacağını söyleyelim.

Bunun nedeni hamilelik daha yeni oluşmuş olmasıdır. Ancak hormonal durumlar hamileliğin ikinci ayından itibaren görülmesidir.

Yani sivilce hamilelik belirtisimidir sorusuna vereceğimiz cevap hayırdır. Hamilelik belirtileri daha kendini göstermeye başlaması için ilk adet döngüsünün geçmesi gerekir.

Hamilelikte sivilce görülür mü? elbette görülür ancak bu belirtiler yerleşme kanaması, adet gecikmesi gibi belirtilerden haftalar sonra görülür diyebiliriz.

Yukarıda belirtiğimiz gibi nedenlerden ötürü sivilce hamilelik belirtisidimir sorusuna vereceğimiz cevap hayır diyebiliriz. Tabi şöyle bir durum var.

Sivilceler yüksek stres altında ortaya çıkabilmektedirler yani eğer acaba hamilemiyim hamile mi kaldım gibi nedenlerden dolayı kişi stres yaparsa sivilce çıkma olasılığı yüksektir.

Bu konuyla ilgili aktarmamız gereken bir husus daha var. Hamilemiyim diye endişe duyuyorsunuz bu gayet anlaşılır bir durum.

Gerek osmanlı zamanında gerekse günümüzde hamileliğin ilk belirtileri hiç değişmemiştir. Hamileliğin ilk ve en temel belirtisinin yerleşme kanaması sonrasında ise adet gecikmesi olduğunu bilmelisiniz.

En iyi ihtimalle erken gebelik testinde hamileliğinizin çıkacağını sonrasında normal gebelik testiyle bu durumun netleşeceğini son olarakta hastaneye giderek hcg testi yaptırdıktan sonra hamileliğinizin kesinleşeceğini bilmelisiniz.

Sağlıcakla Kalın.

İlginizi çekebilecek konular

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir