Sezeryan Doğumdan Sonra Göbek Nasıl Gider?

Gönderi paylaş:

Sezeryan doğum yapanların, sezeryandan sonra en büyük sorunu; doğumdan sonra sezaryen göbeği nasıl gider sorunudur. Sezeryan sonrası göbek, bir çok kadının kabusu gibidir. Bildiğiniz gibi sezeryen doğum normal doğumdan farklıdır. Aslında sezeryan doğum tam olarak bir doğum şekli değil ameliyattır. Bu nedenle normal doğumdan ayrılır.

Hamilelikte alınan kilolar özellikle göbek bölgesinde oluşan şişlikler ve sarkmalar normal doğumda çok daha çabuk iner ve vücut kendini toparlar.  Bunun nedeni normal doğumda vücudun salgıladığı hormonlar, normal doğum sürecinde kasların kasılarak doğumun gerçekleşmesi ve vücudun artık doğum yaptın normal haline geri dön fizyolojisi nedeniyle vücut ve göbek kendini çok çabuk toparlar.

Sezaryen doğumda ise yukarda bahsedilen hususlar gerçekleşmez ve kadın fizyolojisi doğum yapıldığını sezaryen nedeniyle algılamaz. Bu nedenle de normal doğuma göre gerek süt gelmemesi, göbeğin inmemesi, hormonların normal düzenine dönmemesi gibi sorunlar yaşanır. Bizi burada ilgilendiren hamilelikte oluşan göbeğin sezaryenden sonra gitmemesi olduğu yerde durmasıdır. Peki sezeryan sonrası göbekten nasıl kurtuluruz gelin şimdi ona bakalım.

Sezaryen Sonrası Göbek Nasıl Gider, Bu Göbekten Nasıl Kurtulurum?

Aslında hiç sanıldığı kadar zor bir durum değil bu sezaryen göbeğinden kurtulmak. Ancak biraz sabır ve dikkat edilmesi gereken bir kaç hususla bu durumdan kurtulabiliriz. Gelin şimdi bir kaç maddeyle bunlara bakalım.

1- Olmazsa olmaz egzersiz ve hareket

Aslında normal hayatımızda da yeri ve önemi tartışılmaz olan egzersiz ve bol bol hareket mümkünse hafif spor yapmak sezaryenle doğum sonrasında daha da önemli hale gelir. Yani hareket etmeden, egzersiz yapmadan göbeği eritmeyi hayal etmeyin. Çünkü vücudu sıkılaştıracak olan tek şey egzersiz.

Elbetteki doğumun hemen sonrasında kalkıp koşmayın ama bol bol hareket etmeye başlamanız çok önemli. Zaten hekiminizde sezeryan sonrası sizden kalkıp yürümenizi hareket etmenizi isteyecektir. Burada unutulmaması gerek husus ise sezeryandan hemen sonra az az yürüyerek bir hafta sonrasında ise yavaş yavaş toparlanınca yürüyüşler daha sonrasında egzersiz daha daha sonrasında ise hafif spor ile göbeğinizden kurtulmanız çok kolay oluyor emin olun.

2- Sezaryen Korsesi Kullanın

Zaten sezeryan sonrasında korse kullanımı tavsiye edilmekte ancak pek dikkate alınmayabiliyor. Özellikle sezaryen korsesi kullanmanız hem incelmenize hem göbeği eski haline getirmenize yardımcı olur. Bunun dışında yine gerek emzirirken gerekse kalkıp yürüdüğünüzde belinizi ve karnınızı destekleyerek size yardımcı olur. İyi marka bir korse kullanılması da önemli. Korse kullanımı yürürken ve egzersizlerde de belinizi ve karnınızı destekleyeceğinden daha rahat hareket etmenize olanak tanır.

3- Yeterli ve Dengeli Beslenme

Aslında hamilelik ve doğum dışında da yeterli ve dengeli beslenme çok önemli özellikle de hanımlar için. Ancak gerek hamilelikte gerekse hamilek sonrasında bu daha da önem kazanıyor. Özellikle emzirme döneminde de yeterli ve dengeli beslenme çok önemli.

Öncelikle şunu belirtelim. Yeterli ve dengeli beslenmek herşeyden tıkabasa yemek değil herşeyden az yeteri kadar ve vücudun ihtiyacı ölçüsünde tüketmek çok önemli. Peki sezaryen sonrası yeterli ve dengeli beslenme nasıl olacak?

Öncelikle bebeğinizin süt ihtiyacı olduğundan bir diyete girip işte kuş kadar yiyerek gerek kendinize gerekse bebeğinize eziyet etmeyin. Eğer yetersiz beslenme nedeniyle sütünüz azalır yada kesilirse çok pişman olursunuz. Peki ne yapmak gerekli?

Zaten emzirme döneminde sütü en çok yeşil sebze ve meyveler artırır. Bu nedenle beslenmenizde yağlı, tuzlu, şekerli yiyecekler yerine yeşil sebze ve meyve yönünden zengin bir beslenme diyeti uygularsanız. Hem sizin, hem bebeğinizin ihtiyacı olan besinleri almış olursunuz hemde rahat rahat göbeğinizi inceltme şansı yakalarsınız.

Yukarıda yazdığımız hususlar hem göbeğinizin eriyip gitmesine hemde hamilelikte aldığınız kiloların verilmesine çok önemli ölçüde yardımcı olacaktır.  Verdiğimiz tavsiyeler neticesinde hem göbeğinizden kurtulmuş olacaksınız hemde hamilelikte aldığınız kiloları vermeye başlayacaksınız. Unutmamanız gereken herşeyin aşırısının zararlı olmasıdır. Bu nedenle hem egzersizlerde hemde beslenmenizde bir denge içinde hareket etmeniz çok önemlidir.

Sağlıcakla Kalın.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir