Sezaryen Doğum Sonrası Korse Kullanımının Önemi

Gönderi paylaş:

Gerek normal doğum sonrası gerekse sezaryen doğumdan sonra korse kullanımı yeni doğum yapanlar için tavsiye edilir. Özellikle sezaryen doğum sonrası korse kullanımı bir gerekliliktir diyebiliriz. Normal hayatta da kadınlar içinde korse kullanan var elbette. Ancak  sezaryen sonrası korse kullanımı daha yaygın haliyle.

Özellikle normal doğum yapanlar bildiğiniz gibi doğum fazlalıklarını ve şişkinlikleri çok çabuk verebilmektedirler. Ancak sezaryen doğum sonrası bu pek mümkün olmamaktadır. Sezaryenle doğum yapanların bu fazla kiloları verebilmesi ve eski formunuza kavuşması için korse kullanımı hekimler tarafından da tavsiye edilmektedir.  Elbetteki formunuza kavuşmak sadece korseyle olmuyor, bol bol egzersiz, hareket ve dengeli beslenmeyle ancak bu mümkün oluyor.

Özellikle sezaryen doğum sonrasında korse vücudun hızlı incelmesine yardımcı olur. Özellikle karnındaki şişliği azaltılmasında da önemli rol oynar. Bunun yanında sezaryende bir nevi ameliyat olduğunuzdan hareket etmeniz güçleşir korse belinizi ve sırtınızı destekleyerek daha rahat hareket etmenize olanak tanır. Özellikle de emzirirken belinizi destekleyerek daha rahat emzirmenize olanak tanır.

Korseler bu rahatlığının yanı sıra günlük kullanımın yanı sıra banyo yaparken yada yatarken rahatlıkla çıkarılabilirler. Ayrıca rahatlıkla yıkanabilmeleri nedeniyle de tekrar tekrar kullanıma uygundurlar.

Hamilelik sonrası korse seçimi elbette çok önemli. Aman nihayetinde korse deyip geçmemek gerekiyor. Bazı korseler gerçekten çok sıkıyor. Bazıları çok kaşındırıyor. Bazıları ise günlük kullanıma uygun değil.

Bu nedenlerden dolayı gerek günlük kullanıma yani heme doğum sonrasında kullanabileceğiniz gibi hemde günlük kullanım için uygun korse tercihi çok önemli. Bunun yanında korseler vücut hareketlerini kısıtlamaması çok önemli. Bazı korseler vücut hareketlerini çok kısıtlıyor bu nedenle rahat hareket sağlayan korseler tercih etmek çok önemli.

Bazı korseler ise hareket kısıtlılığı yaşatmasa da hassas ciltlerde kaşıntıya neden olabiliyor. Özellikle kaşıntı gerçekten çok kötü oluyor korse kullanırken.  Elbisenin altında kaşısan kaşıyamıyorsun. Cildin tahriş oluyor merhem sür iyileştir bir dünya uğraş gerektiriyor. Bu nedenle en iyisi kaliteli iyi bir marka seçmek en iyisi.

Bizim burda sizlere tavsiyemiz, kaliteli bir korse seçmeniz çok önemli. Ucuz tercihler yukarıda bahsettiğimiz hususları karşılamadığında gerçekten yarar yerine sizlere zarar verebilir.

Sağlıcakla Kalın.

Daha Fazlasını Keşfedin

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir